La inflamació de les genives és un problema molt comú i és provocat per diverses causes. La majoria de les vegades és a causa d’una incorrecta higiene dental que provoca una acumulació de placa bacteriana, provocant sagnat, inflamació i mal alè (l’anomenada gingivitis).

dentistaandorra_clinica
Foto: Clínica Dental Pujal

Per prevenir-la i evitar complicacions cal fer periòdicament neteges dentals professionals per eliminar de manera efectiva la placa bacteriana, la tosca, i tenir i una rutina d’higiene dental adequada. De vegades, però, la geniva inflamada pot ser conseqüència d’altres causes, com malalties sistèmiques, canvis hormonals, deficiència de vitamines, administració d’alguns fàrmacs o d’origen bacterià.

En aquest últim cas, no n’hi ha prou amb eliminar la placa bacteriana adherida, i s’ha de fer un estudi dels patògens de la cavitat bucal (presa de mostres amb puntes de paper en diferents zones entre la dent i la geniva) per poder tractar el problema amb antibiòtics específics.

Si vols demanar hora per a tractar qualsevol dels casos que parlem, i parlarem, en aquest bloc, no dubtis en demanar-nos hora, o bé, informació sense compromís.